 
        
    - Bucătăria din Italia a fost reinventată de emigranți.
- Pizza era considerată o mâncare sărăcăcioasă din Napoli.
- Parmezanul original s-ar fi inventat în Wisconsin.
- Italienii și-au creat propriile reguli când vine vorba de bucătărie.
Când vei convinge un italian că bucătăria lor nu e tradițională? La paștele cailor! Nicio rețetă nu a rămas exact la fel de-a lungul timpului, iar multe preparate au o istorie mai recentă decât cred majoritatea oamenilor.
Specialiștii spun că bucătăria italiană s-a format datorită migrației. Milioane de italieni au plecat, după Al Doilea Razboi Mondial, către America de Nord, America de Sud și alte țări europene, iar acest lucru le-a influențat obiceiurile culinare. Emigranții italieni au descoperit ingrediente noi și au creat preparate care s-au întors apoi în Italia într-o formă diferită. Pizza, de exemplu, era o mâncare văzută în secolul al 19-lea ca un fel de mâncare sărăcacios și murdar din Napoli. Odată cu frigiderele, a apărut și tiramisu, iar parmezanul original s-ar găsi în Wisconsin.
TOP ARTICOLE
- Tot mai multe branduri mari adoptă campanii anti‑Inteligență Artificială. Heineken și Aerie sunt cele mai recente care s-au alăturat curentului
- Tinerii sub 27 de ani nu mai vor filme cu scene sexuale sau drame. Ce conținut consumă cel mai des Generația Z
- Microdramele din China cuceresc acum publicul din SUA. Episoadele de 2 minute fac mai multe vizualizări ca HBO Max
Dar italienii nu se lasă convinși așa ușor. Lupta pentru autenticitate a dus la o adevărată vânătoare de rețete și reguli stricte despre cum ar trebui consumată mâncarea.
Italienii insistă tot mai mult că sosul bolognese trebuie numit ragù alla bolognese și nu se servește cu spaghete. Pizza nu trebuie să aibă pui sau ananas, carbonara nu se face niciodată cu smântână, iar spaghetele nu se rup înainte de a fi fierte.
Partenerii noștri
 
                                    

