
- Tinerii sub 28 de ani resping cultura corporatistă.
- Tinerii din Gen Z sunt de două ori mai înclinați să refuze să fie șefi.
- Cei din Generația Z evită să fie șefi din cauza stresului.
Tinerii nu mai vor să fie șefi. Generația Z, cei sub 28 ani, nu mai vor să urce pe scara ierarhică. Posturile de conducere vin cu prea mult stres!
Membrii Gen Z sunt de aproape două ori mai predispuși să refuze rolurile de conducere comparativ cu generațiile mai în vârstă, arată un studiu făcut de Development Dimensions.
Practic, tinerii de până în 28 de ani adoptă o nouă abordare în carieră, denumită „conscious unbossing”. EI aleg în mod deliberat să evite rolurile de conducere tradiționale pentru a-și proteja sănătatea mintală și a menține un echilibru între viața personală și cea profesională.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
Spre deosebire de generațiile anterioare, care aspirau la promovări și statut, tinerii din Gen Z pun preț pe autonomie, flexibilitate și muncă cu sens, preferând să evite stresul și responsabilitățile asociate pozițiilor de management.
Această schimbare de atitudine reflectă o respingere a culturii corporatiste tradiționale, caracterizată prin ierarhii rigide și o etică a muncii bazate pe epuizare. Experții în cultura organizațională subliniază angajatorii vor fi obligați să țină cont de valorile acestei generații și recomandă adoptarea unor modele de lucru flexibile.
Partenerii noștri