
- 60% dintre pacienți spun că mint la dentist pentru că vor să-și impresioneze stomatologul.
- 57% recunosc că își exagerează obiceiurile de îngrijire orală.
- 48% cred că medicii stomatologi își dau seama de minciuni.
Zâmbiți, vă rog, și spuneți tot adevărul! În curând, dentiștii vor ajunge să facă și muncă de detectivi!
Se întâmplă în Statele Unite, unde peste jumătate dintre pacienți mint despre igiena lor dentară, arată un sondaj Talker Research. 60% spun că mint pentru că vor să-și impresioneze dentistul, iar 57% recunosc că își exagerează obiceiurile de îngrijire orală. 33% mint pentru a nu fi judecați, iar 19% spun că „minciunile din panică” le scapă involuntar. Totuși, 48% cred că medicii stomatologi își dau seama de minciuni.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
- Florian Ciorgodă a scris „Codul Penal în fabule”. Fostul judecător a pus articolele de lege în versuri
64% dintre cei care mint se simt vinovați, dar cei cu vârste sub 44 de ani resimt mai puțină culpabilitate comparativ cu generațiile mai în vârstă. Frica și anxietatea sunt principalele motive pentru evitarea dentistului (24%), în special în rândul femeilor (29%). 22% evită din cauza procedurilor dureroase, iar 13% se tem de rușinea unei igiene dentare precare. Aproape un sfert dintre americani (22%) resimt disconfort sau durere dentară cel puțin o dată pe săptămână.
Nici românii nu se înghesuie să meargă la dentist. Suntem pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește igiena dentară. Datele INS arată că 63% dintre români nu se spală zilnic pe dinţi și doar 17% din populaţie intră într-un cabinet stomatologic în scop preventiv.
Partenerii noștri