
- Bucătăria din Italia a fost reinventată de emigranți.
- Pizza era considerată o mâncare sărăcăcioasă din Napoli.
- Parmezanul original s-ar fi inventat în Wisconsin.
- Italienii și-au creat propriile reguli când vine vorba de bucătărie.
Când vei convinge un italian că bucătăria lor nu e tradițională? La paștele cailor! Nicio rețetă nu a rămas exact la fel de-a lungul timpului, iar multe preparate au o istorie mai recentă decât cred majoritatea oamenilor.
Specialiștii spun că bucătăria italiană s-a format datorită migrației. Milioane de italieni au plecat, după Al Doilea Razboi Mondial, către America de Nord, America de Sud și alte țări europene, iar acest lucru le-a influențat obiceiurile culinare. Emigranții italieni au descoperit ingrediente noi și au creat preparate care s-au întors apoi în Italia într-o formă diferită. Pizza, de exemplu, era o mâncare văzută în secolul al 19-lea ca un fel de mâncare sărăcacios și murdar din Napoli. Odată cu frigiderele, a apărut și tiramisu, iar parmezanul original s-ar găsi în Wisconsin.
TOP ARTICOLE
- Rușii au atacat Ucraina cu peste 450 de drone și 40 de rachete. Zelenski cere ajutor urgent din partea Europei și a aliaților
- FMI recomandă un set de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului. Veniturile la buget pot crește cu 1,2% din PIB
- Îi citești WhatsApp-ul partenerelui fără ca el să vrea? Dacă copiezi mesajele fără drept riști până la 10 ani de închisoare în Italia
Dar italienii nu se lasă convinși așa ușor. Lupta pentru autenticitate a dus la o adevărată vânătoare de rețete și reguli stricte despre cum ar trebui consumată mâncarea.
Italienii insistă tot mai mult că sosul bolognese trebuie numit ragù alla bolognese și nu se servește cu spaghete. Pizza nu trebuie să aibă pui sau ananas, carbonara nu se face niciodată cu smântână, iar spaghetele nu se rup înainte de a fi fierte.
Partenerii noștri