Un italian face recenzii la sucul de portocale din gările unde se oprește. Stefano Furlani a degustat până acum peste 100 de sucuri în 5 ani

  • Criteriile pentru un suc bun pentru el țin de consistență, aspect și gust.
  • Bărbatul a zis că Genova are cel mai bun suc, Pisa cel mai prost.
  • Sucul ideal e echilibrat e acrișor, cu puțină pulpă.

Când viața îți dă portocale, faci un fresh. Și dacă ai fresh, faci content. La 29 de ani, Stefano Furlani face naveta cu trenul prin Italia și bea suc proaspăt de portocale în gările în care oprește.

A început ca distracție între trenuri. Acum, somelierul de fresh de portocale și-a creat o întreagă comunitate în social media – Una spremuta grazie. În cinci ani, a bifat deja peste 100 de baruri din gări și și-a creat propriile criterii – gustul, care trebuie să fie acrișor, dar nu amar; consistența – sucul să nu fie prea diluat și să aibă puțină pulpă; prezentarea și locația.

Freshul trebuie servit în pahar de sticlă, pe o farfurioară și musai cu o linguriță. Dacă are zahăr și gheață, sucul pică testul. În schimb, dacă barul se află într-o locație pitorească, se pun puncte în plus.

Cel mai bun fresh, după criteriile lui Stefano, este în gara din Gioia Tauro, o comună în sudul Italiei.

Fructele sunt culese direct din portocalul din spatele gării, iar locuitorii vin cu scaune de acasă, pentru că barul e neîncăpător. Iar cel mai slab fresh este cel din Pisa, spune Stefano – prea lichid, galben și servit într-un pahar de plastic cu capac.