- TikTok interzice hashtag-ul SkinnyTok, la cererea UE.
- Mii de tinere promovau diete extreme prin trendul SkinnyTok.
- Influencerii de pe TikTok recomandau diete sărace în calorii și nutrienți.
- Peste 70.000 de clipuri aveau hashtag-ul SkinnyTok pe TikTok.
Mai slăbiți-ne cu trend-urile – Uniunea Europeană a obligat TikTok să blocheze un hashtag care promova pierderea în greutate.
Sub hashtag-ul Skinny Tok, mii de tinere dădeau sfaturi extreme pentru a ajunge la fizicul „perfect” – fără pic de grăsime. Înainte ca interdicția să intre în vigoare, pe TikTok erau peste 70 de mii de clipuri care promovau pierderea agresivă în greutate, printr-un regim alimentar sărac în calorii.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
Experții spun că trendul devenise periculos pentru sănătatea fizică și mentală a utilizatorilor de TikTok, care își privau organismul de nutrienți esențiali și deveneau depresivi atunci când nu reușeau să slăbească suficient. Să slăbești e bine, dar fă-o cu cap – spun specialiștii. Linia între înfometare și o dietă echilibrată prin care să pierzi în greutate este destul de fină, mai ales dacă îți iei sfaturile din online.
Dacă te simți vinovat atunci când deviezi de la plan, dacă sari peste mese doar pentru a-ți face o plăcere vinovată mai târziu, sau dacă te gândești constant la mâncare și la corpul tău – nu ești pe drumul cel bun. Dieta trebuie să fie echilibrată, să conțină suficiente fibre, proteine sau grăsimi, iar orarul meselor zilnice trebuie să fie flexibil, spun nutriționiștii.
Partenerii noștri