Soare, mare și…panettone. Italienii au creat rețeta perfectă pentru perioada verii

  • Italienii au creat rețeta panettone-ului de vară cu piersici și iaurt.
  • Ideea panettone-ului de vară a fost aplicată acum un an.
  • Panettone-ul creat anul trecut conține citrice sau fructe tropicale.

Turismul dă peste cap bucătăriile lumii. Cum ar fi ca ouăle de Paște și caltaboșii să fie consumate vara pe plajă?

Panettone-ul nu mai este o delicatesă doar pentru Crăciun și Revelion – acum poți să-l mănânci pe plajă sau la picnicuri. Anul trecut, brandul italian Galup a surprins cu două rețete inedite de panettone de vară, care revin și anul acesta: unul cu lămâie și busuioc sicilian și altul cu fructe tropicale: portocale, papaya, mango și ananas. Pentru că oamenii au fost încântați de idee, patiserii au venit cu o nouă rețetă pentru vara asta: piersici confiate cu iaurt.

Pregătirea unui astfel de cozonac este foarte meticuloasă – aluatul se lasă la dospit 40 de ore. Ambalajul e și el de vară, are culoarea albastru ca cerul, plus un pandativ și o carte de vizită.

Italienii mănâncă panettone-ul vara, iar austriecii își înscriu cârnații în patrimoniul UNESCO.

Standurile de cârnați din Viena sunt la fel de importante precum balurile și Opera – primul stand a apărut acum 96 de ani. Deși au clienți, numărul tarabelor au scăzut în ultimii ani, din cele 180, mai mult de jumătate au înlocuit cârnații tradiționali cu pizza sau kebab.