- Sebastian Burduja încearcă să renegocieze condițiile din PNRR.
- România a închis centrale pe cărbune de 7.000 MW între 2009 și 2022.
- România este obligată prin PNRR să închidă și alte centrale, în 2026.
România mai așteaptă puțin până trece pe verde. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, nu vrea să închidă centrale pe cărbune atât de repede cum cere Comisia Europeană și încearcă să renegocieze condițiile din PNRR.
România a pierdut șapte mii de MW din centralele pe cărbune și gaz închise între 2009 și 2022. De la 1 ianuarie trebuie să renunțăm la încă 1.800 de MW pe care îi producem în prezent în centralele pe cărbune – „Nu ne permitem să facem asta acum”, spune Burduja – am pune și mai mare presiune pe prețuri.
TOP ARTICOLE
- CCR validează primul tur al alegerilor prezidențiale din 2025. George Simion și Nicușor Dan se confruntă în turul II
- Putin defilează cu aliații la Moscova, în timp ce românii celebrează Ziua Europei
- Chinezii au lansat oficial BYD în România. Ce modele de mașini electrice vinde compania și la ce preț
În caz că nu-l ascultă Comisia Europeană, îl ajută Hidroelectica. Cea mai verde companie energetică din România se face și mai verde. Va monta panouri solare pe acoperișurile a 20 de hidrocentrale de pe râul Olt, după o investiție de 2 milioane de euro.
Dacă unii trag tare să reducă poluarea și încălzirea globală, alții nici nu cred că există. Donald Trump a închis baza de date care ține evidența dezastrelor climatice, după 45 de ani de funcționare. Baza de date îi ajuta pe cercetori să monitorizeze incendiile de vegetație, tornadele sau uragenele care au impact asupra mediului. Din 1980 până azi, dezastrele naturale au făcut pagube de peste 2900 de miliarde de dolari. „Trump încearcă să ascundă americanilor costurile acestor dezastre”, spun oficialii de la Centrul pentru Diversitate Biologică.
Partenerii noștri