Republicanii din Utah fac presiuni asupra spitalelor pentru a permite pacienților să își aducă propriul sânge

Republicanii din Utah fac presiuni asupra spitalelor pentru a permite pacienților să își aducă propriul sânge
  • Spitalele nu vor putea refuza sângele unui pacient, cu excepția urgențelor.
  • Experții avertizează că măsura va pune viața pacienților în pericol.
  • Crucea Roșie spune că legea afectează siguranța transfuziilor.
  • Proiectul de lege va merge acum spre Senat.
  • Utah ar putea deveni primul stat cu această regulă.
  • Proiectul a fost dicustat și în Texas, Iowa și Kentucky.

Camera Reprezentanților din Utah a aprobat un proiect de lege care dă pacienților dreptul să-și folosească propriul sânge sau să aleagă un donator pentru transfuzii. Oamenii nu vor să mai primească sânge de la persoanele vaccinate, scrie The Independent.

Susținătorii spun că spitalele nu ar trebui să refuze cererea unui pacient, cu excepția urgențelor. În schimb, Crucea Roșie și experții în sănătate avertizează că această schimbare poate pune în pericol viața oamenilor și va pune presiune asupra sistemului. Proiectul de lege a fost adoptat de Casade stat cu sprijin unanim.

Propuneri asemănătoare au fost analizate în Texas, Iowa și Kentucky, dar nu au fost aprobate. Dacă legea trece de Senat, Utah ar deveni primul stat care permite pacienților să aleagă sângele pe care îl primesc.

În 2023, aproximativ 370.000 de persoane au donat sânge în România, conform datelor Institutului Național de Hematologie Transfuzională. Aceasta înseamnă o medie de 1.000 de donatori pe zi.

Unitățile de asistență medicală din Utah ar trebui să permită pacienților să-și furnizeze propriul sânge pentru proceduri sau să-și aleagă propriul donator, în temeiul unui proiect de lege care a fost adoptat miercuri de Casa de stat cu sprijin unanim, în ciuda îngrijorărilor Crucii Roșii Americane.

Donațiile direcționate, care implică, de obicei, un prieten sau un membru al familiei unui pacient care dă sânge pentru procedura lor, sunt permise conform legii federale. Dar cererile sunt supuse unui proces de screening riguros despre care sponsorul proiectului de lege, un oponent deschis al vaccinurilor, a spus că nu oferă pacienților suficientă opțiune personală în deciziile lor medicale.

Spitalele și colectorii de sânge precum Crucea Roșie Americană au în prezent o largă putere de a decide dacă este sigur și fezabil ca un pacient să-și folosească propriul sânge sau cel al unui donator ales. Multe facilități au înregistrat o creștere a cererilor în timpul pandemiei de COVID-19 din cauza preocupărilor legate de transmiterea vaccinurilor despre care profesioniștii din domeniul medical spun că sunt nefondate