
- O femeie din Franța s-a simțit discriminată din cauza problemelor de sănătate.
- Femeia a fost transferată și nu avea birou, colegi sau muncă de făcut.
- Femeia a depus plângere pentru discriminare și excludere.
E un job de vis sau nu? Să mergi la muncă și să nu faci nimic…Pentru o femeie din Franța a devenit un coșmar.
O franțuzoaică a fost plătită timp de 20 ani fără să facă nimic. Deși suferă de paralizie și epilepsie, femeia și-a găsit un post de secretară acum 30 de ani la o companie mare de telecomunicații. După un transfer în 2002, nu a mai primit nicio sarcină, nici birou, nici colegi, deși a cerut constant să lucreze. În 2015, un mediator a încercat să rezolve situația, dar fără succes. Compania a continuat să o ignore, dar să o plătească la timp.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
Anul trecut avocatul femeii a trimis o notificare companiei și după a depus plângere pentru discriminare și excludere de la locul de muncă.
În 2023, peste 20% din tinerii români cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani nu erau în câmpul muncii și nici nu urmau cursuri educaționale sau de formare profesională, arată datele Eurostat, publicate la mijlocul lunii iunie. România este statul UE care stă cel mai prost la acest capitol, în special în ceea ce le privește pe tinerele din această categorie de vârstă, dintre care 24,8% nici nu muncesc, nici nu au ales să-și continue educația.
Partenerii noștri