- Camelia este din Mureș și în 35 de ani a donat 63 de litri de sânge.
- O asistentă nu mai are voie să doneze sânge după ce a donat de 140 de ori.
- Centrul de Transfuzii spune că ea are un comportament neadecvat.
- Camelia spune că doar din cauze medicale i se poate interzice donarea.
- Chipul Cameliei a apărut în Times Square și a fost numită eroină.
- Prin obiceiul ei de a dona a salvat sute de vieți.
- Camelia are și titlul de cetățean de onoare al orașului Târgu Mureș.
- În România, doar 1,7% dintre români donează sânge. Media UE e de 10%.
Orice lucru bun nu rămâne…nepedepsit. Cam în punctul ăsta este și povestea Cameliei Săbădean, o asistentă din Târgu Mureș, care nu mai are voie să doneze sânge după ce a făcut acest lucru de 140 de ori. În 35 de ani, Camelia a donat 63 de litri de sânge și a salvat sute de vieți. Acum, Centrul de Transfuzii din Târgu Mureș a oprit-o de la donare nu din motive medicale, ci că ar fi avut un comportament…neadecvat.
„În urmă cu aproximativ o jumătate de an am aflat că sunt exclusă definitiv din lista donatorilor eligibili de sânge la Târgu Mureş, adică sunt scoasă definitiv de la donare. Şi încercarea mea de a afla care este cauza legală pentru această excludere s-a soldat cu un eşec, adică am fost ignorată. Cu toţii cunoaștem criteriile eligibilităţii de sânge. Nu mă încadrez în aceste probleme legale de interzicerea donării” , spune asistenta.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
- Florian Ciorgodă a scris „Codul Penal în fabule”. Fostul judecător a pus articolele de lege în versuri
Și dacă la noi e ciumă, la alții e…mumă. Acum nouă ani, chipul ei a apărut pe clădirile din Times Square și a fost numită eroină de către americani. A primit și titlul de și cetățean de onoare al orașului Târgu Mureș pentru campaniile de încurajare a oamenilor să vină să doneze sânge.
Iar noi stăm prost la capitolul ăsta. Doar 1,7% dintre românii care pot dona sânge o și fac, în timp ce media europeană este de 10%. Iar spitalele din România există un mare deficit de sânge, atât de mare încât multe intervenții chirurgicale sunt amânate din această cauză.
Partenerii noștri