- Restaurantul Pipero Roma angajează degustător de meniu.
- Peste 2.000 de doritori s-au înscris pentru poziție.
- Cu 1.000 de euro va fi recompensat cel care va ocupa poziția.
Cel mai căutat job din lume: ești plătit cu 1.000 de euro pe zi și mănânci de la restaurant cu stea Michelin. Restaurantul Pipero Roma din capitala Italiei a venit cu oferta bombă – vrea să angajeze un degustător de meniu cu 10 feluri de mâncare. Nu plătește pentru mâncare, ci e recompensat cu 1.000 de euro, plus cazare și transport.
Prețul unui meniu este de 200 de euro, fără băuturile care sunt asociate cu fiecare fel, și este opera chef-ului Ciro Scamardella. Job-ul postat pe un portal numit InfoJobs a atras peste 2000 de aplicații. Asta pentru că restaurantul nu are cerințe deloc exagerate – nu este necesară experiența, ci doar pasiunea pentru gastronomie și gătit. Un număr mare de urmăritori în social media poate reprezenta un bonus.
Ce trebuie să facă alesul pentru job? Să guste toate preparatele din meniu și să vină cu feedback. Ulterior, va contribui la crearea de conținut pentru promovarea restaurantului. În plus, câștigătorul va petrece o zi la restaurant și va descoperi cum sunt depozitate vinurile, cum este organizată sala pentru degustare și cum sunt pregărite preparatele. Restaurantul Pipero Roma are o stea Michelin obținută încă din 2012.
TOP ARTICOLE
- Tot mai multe branduri mari adoptă campanii anti‑Inteligență Artificială. Heineken și Aerie sunt cele mai recente care s-au alăturat curentului
- Tinerii sub 27 de ani nu mai vor filme cu scene sexuale sau drame. Ce conținut consumă cel mai des Generația Z
- Microdramele din China cuceresc acum publicul din SUA. Episoadele de 2 minute fac mai multe vizualizări ca HBO Max
Ca la orice restaurant Michelin, ajungi să mănânci doar dacă ai rezervare cu câteva zile înainte. Însă britanici se plâng că nu mai au loc nici la gastropub-uri. Meniurile la gastrobpub-uri au devenit tot mai elaborate și mai scumpe, iar localul începe să semene din ce în ce mai mult cu un restaurant. Iar mâncarea este livrată de chefi bucătari astfel că apare întrebarea: mai există gastropub-ul tradițional sau conceptul a depășit apogeul?
Nici vorbă, scrie The Independent. În ciuda dificultăților din industria ospitalității, gastropub-ul este un simbol al adaptabilității pub-urilor britanice.
Partenerii noștri


