
- A.I. ține cont și de task-urile mici pe care le fac angajații.
- 9 din 10 angajați Oracle preferă feedback-ul dat de A.I.
- Femeile sunt mai modeste la autoevaluări decât bărbații.
Nici să ne mai lăudăm singuri pentru munca făcută nu mai suntem în stare. S-au băgat roboții și la treaba asta și o fac mai bine decât noi.
Oamenilor le place mai mult ce aud de la robot decât de la șefi atunci când munca lor e analizată pentru rapoarte. Inteligența Artificială nu e subiectivă și îi poate da unui angajat un feedback mai realist – asta a demonstrat un studiu făcut de Universitatea din Florida.
Cercetătorii spun că un chatbot ține cont și de micile taskuri pe care un manager le uită la evaluări, iar oamenii tind să le povestească mai mult roboților ce au făcut la muncă decât șefului. 9 din 10 angajați de la Oracle care au fost puși să folosească Inteligența Artificială pentru autoevaluare au spus că le place și că nu s-ar mai întoarce la evaluările clasice.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- Hotelul Mining Exchange din SUA te primește cu cristale energetice: De ce ședințe se bucură oaspeții
- Florian Ciorgodă a scris „Codul Penal în fabule”. Fostul judecător a pus articolele de lege în versuri
Cele mai ajutate de Inteligența Artificială sunt femeile, pentru că ele tind să fie mai modeste. Un studiu al Biroului Național de Cercetare din America arată că femeile care își autoevaluează munca strâng în medie 46 de puncte din 100, în timp ce media bărbaților e de 61 de puncte. Tot femeile sunt și cele care preiau cel mai des taskuri de la colegi fără ca șefii să știe.
Ele pot contribui la corectarea prejudecăților și a subiectivității din evaluările tradiționale de performanță. Un nou studiu arată că femeile tind să fie mai critice cu ele însele în autoevaluările de performanță, ceea ce poate duce la rate mai scăzute de promovare și avansare în carieră.
Inteligența Artificială poate ajuta la corectarea acestei tendințe: atunci când A.I. este folosită pentru a îmbunătăți formularea autoevaluărilor, femeile își descriu realizările într-un mod mai încrezător și mai clar, ceea ce duce la evaluări mai bune din partea managerilor. Cercetătorii au observat că, prin utilizarea A.I., diferențele de gen în modul de prezentare a performanțelor dispar, ceea ce poate contribui la reducerea inegalităților de carieră dintre bărbați și femei.
Partenerii noștri