- Nici măcar pe o scală de la 1 la 7, instituțiile nu au notă de trecere.
- Încrederea în partide este mai jos ca niciodată, la doar 2,1.
- Poliția și BNR au primit fiecare nota 3,9, iar primarii, 3,4.
- Biserica și sănătatea primesc 4, iar școla are cel mai mult, cu 4,7.
- Trei din patru români nu au încredere în ce face guvernul cu banii.
- Agenția MKOR: Românii nu resping taxele, ci lipsa de echitate.
Încrederea în oamenii care ar trebui să ne reprezinte este la pământ, iar instituțiile statului nu primesc notă de trecere nici măcar pe o scară de la 1 la 7. Guvernul a primit un scor mediu de 2,5, iar Parlamentul, 2,3. Încrederea în partidele politice este mai jos ca niciodată, la puțin peste 2. Oare de ce? Administrația locală intră timid intr-o zonă gri, cu 3,4. Poliția și BNR primesc fiecare nota 3,9. Biserica și sistemul de sănătate încearcă un 4, iar cel mai bine este școala care primește 4,7.
Pentru că nu au încredere în guvern, nu au încredere nici în ce face guvernul cu banii. Trei din patru români nu prea sunt convinși că Executivul lui Bolojan va folosi cu cap banii care vor veni după aplicarea măsurilor fiscale.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
„Românii nu resping taxele, ci lipsa de echitate. Până nu sunt tăiate privilegiile şi nu se comunică clar unde se duc banii, orice nouă impozitare va întâmpina neîncredere şi rezistenţă”, explică Cori Cimpoca, fondatorul agenţiei de cercetare MKOR.
Aproape jumătate dintre români spun că ar trebui tăiate cu prioritate pensiile speciale și combaterea evaziunii fiscale.
Partenerii noștri