- Programul de asistență socială din Marea Britanie oferă 10.000 de lire pentru boli „fictive”.
- Alianța Contribuabillior arată că numărul acestor persoane a crescut.
- Keir Starmer vrea să reducă din cheltuielile guvernamentale.
Boli inventate plătite cu zeci de mii de euro pe an – pacienții nu-și cumpără medicamente, își închiază mașini și scutere.
În Marea Britanie, „asistența socială” este la un alt nivel – persoane, care suferă de anxietate, depresie, acnee sau chiar crampe ale scriitorului, ajung să fie plătite din bugetul de stat. Totul a fost dezvăluit de o analiză a Alianței Contribuabililor din UK, în timp ce Keir Starmer vrea să taie din cheltuielile guvernului.
Numărul persoanelor care primesc o indemnizație de 10.000 de lire pe an a crescut de la 730.000 în 2019, la peste 1,75 de milioane în 2025. Numărul celor cu autism și anxietate care iau bani de la stat s-a mărit de peste 5 ori în ultimii ani, la fel și cei cu dizabilități de învățare sau ADHD. De această indemnizație beneficiază cei obezi, alcoolicii, dependenții de droguri sau cele care suferă de diverse boli „fictive”.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
„E clar că sistemul de beneficii e abuzat în mod semnificativ. Deși Anglia este o țară mai bolnavă decât înainte de pandemie, amploarea creșterilor pentru multe dintre aceste afecțiuni nu poate fi crezută nici măcar de cel mai credul parlamentar” – John O’Connell, directorul executiv al TaxPayers’ Alliance.
Guvernul caută să taie indemnizațiile pentru aceste persoane, dar parlamentarii conservatori au anunțat că vor vota împotriva legii, chiar dacă și ei își doresc o reducere a cheltuielilor pentru asistența socială.
Partenerii noștri