
- Religia creștinilor ascunși din Japonia dispare odată cu bătrânii.
- Din nouă grupuri, au mai rămas două familii pe insula Ikitsuki.
- Tinerii pleacă la oraș și lasă în urmă o credință de 400 de ani.
- Creștinii secreți au combinat icoanele cu simbolurile budiste.
- Credința s-a păstrat din secolul al 16-lea fără preoți sau fără biserici.
Ce-au clădit strămoșii în sute de ani, dispare într-o generație. Tinerii dintr-o insulă din Japonia nu mai au timp de păstrat tradiții.
Religia creștinilor ascunși de pe insula Ikit-suki din Japonia e pe cale de dispariție – majoritatea din comunitatea lor au acum peste 60 de ani. Masashi Funabara, un fost angajat la primărie, a povestit că aproape toate grupurile din zonă s-au stins în ultimii 20 de ani. Al lui e singurul care mai există. Din cele nouă câte erau odată, au rămas doar două familii. Se adună rar, doar de câteva ori pe an. S-a ajuns în acest punct din cauza tinerilor care pleacă la oraș sau abandonează religia.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
Când misionarii creștini au ajuns în Japonia în secolul al 16-lea, s-au botezat sute de oameni. După ce autoritățile au interzis-o în 1614, au început să o facă pe ascuns, au transformat icoanele în picturi budiste și au ascuns crucile în dulapuri. În icoanele lor apare o femeie cu un kimono care ține un copil în brațe – un fel de Fecioara Maria. Ca să supraviețuiască, au combinat simboluri creștine cu ritualurile șintoiste și budiste. Nu au avut preoți, nici biserici și au transmis credința din familie, pe cale orală.
Partenerii noștri