Comenzile de kebab au crescut cu 13% față de anul trecut. Cât de des comandă românii de mâncare

  • Nemții au cerut guvernului să plafoneze prețul la kebab.
  • Românii au consumat 1.640 de tone de kebab în 12 luni.
  • Durumul a fost cel mai comandat tip de kebab în România.

Ne-am luat adio de la fabrici și uzine, dar trăim bine cu shaorma la lipie! De Ziua Kebab-ului, România nu taie tort, ci foaie de DURUM. Și nu suntem singurii!

Prețul nu e o problemă, chiar dacă s-a dublat în ultimii 5 ani. Azi, un meniu complet cu cartofi și suc ajunge la 57 de lei, deși în 2020 era doar 30.

În Germania, s-a lăsat cu scandal din cauza creșterii rapide a prețului la kebab. Acolo a ajuns în unele orașe a ajuns la 10 euro, față de 4 euro cu doar doi ani în urmă. Nemții au început o adevărată dezbatere națională și au cerut guvernului să plafoneze prețul. Au propus un maxim de 4,90 euro pentru adulți și 2,90 euro pentru tineri. Propunerea, însă, a rămas doar o dorință neîndeplinită.

În Germania se consumă anual peste 1,3 miliarde de porții, iar vânzările aduc 7 miliarde de euro pe an.

La noi, durumul rămâne cel mai căutat – a avut o creștere de peste 30% față de anul trecut. Kebab-ul cu brânză s-a dublat. Iar crispy-ul a prins aripi – cererea a crescut cu 15%.

Vinerea e noua duminică – atunci sunt cele mai multe comenzi. Bucureștiul conduce topul „shaormarilor”, urmat de Suceava și Pitești.