- Vei mânca linte, cânepă sau varza kale, care revin în actualitate.
 - Sunt alimente gustoase, cu impact minim asupra mediului.
 - În listă apar leguminoase, cereale, tuberculi sau semințe.
 
Poate știi ce mănânci azi sau mâine, dar sunt oameni care au grijă și de ce vei mânca peste zeci de ani. Cercetătorii de la Universitatea pentru Științe Aplicate din Elveția au făcut o listă de alimente ale viitorului – când lumea nu va mai arăta la fel.
Criteriile pe care le-au luat în considerare: să aibă gust bun, să fie sățioase, să ne mențină sănătoși, dar să fie și sustenabile și nepoluante.
Legume, cereale, tuberculi, leguminoase, nuci, semințe oleaginoase, ciuperci cultivate, ovăz, cartofi dulci, năut și nuci – toate sunt pe această listă. Unele alimente revin în actualitate, cum ar fi lintea, cânepa sau varza kale.
TOP ARTICOLE
- Tot mai multe branduri mari adoptă campanii anti‑Inteligență Artificială. Heineken și Aerie sunt cele mai recente care s-au alăturat curentului
 - Tinerii sub 27 de ani nu mai vor filme cu scene sexuale sau drame. Ce conținut consumă cel mai des Generația Z
 - Microdramele din China cuceresc acum publicul din SUA. Episoadele de 2 minute fac mai multe vizualizări ca HBO Max
 
Altele intraseră într-un con de umbră – lupinul, ridichea de iarnă, cicoarea sau sorgul. Semințele oleaginoase, ca semințele de in, dovleac, cânepă sau mac, sunt foarte bogate în nutrienți.
Studiile arată că 25% din impactul asupra mediului vine de la alimente și locuințe și doar 14% de la mașini și alte soluții de mobilitate. Consumul de alimente vegetale în detrimentul celor animale poate fi bun nu numai pentru noi, dar și pentru mediu – arată același studiu.
Partenerii noștri


