Ce este dismorfia financiară: Un fost manager britanic își acuză compania că l-a lăsat sărac

  • Compania i-a tăiat bonusurile de 150.000 de lire anual.
  • Managerul susține că salariul de 250 de mii de lire pe an nu-i ajunge.
  • Un fost manager britanic își acuză compania că l-a lăsat sărac.
  • Dismorfia financiară este tendința de a te considera mai sărac decât ești.
  • Britanicii care câștigă peste 100.000 de lire pe an nu se consideră bogați.

Banii n-aduc fericirea… dacă nu sunt suficienți. Dar când sunt ei suficienți? În cazul lui Frank Frulio, fost manager general la Spire Global UK, un salariu de 250.000 de lire sterline anual nu a mai fost suficient, după ce a pierdut bonusurile de 60% – adică încă 150 de mii de lire.

Nemulțumit, Frulio a dat compania în judecată după suspendarea bonusurilor, susținând că nu își mai permitea să lucreze acolo. Tribunalul a respins cererea lui, considerând că, deși situația era „extrem de nefericită”, firma a acționat legal.

Cazul lui Frulio este un exemplu extrem de dismorfie financiară – tendința de a te considera mai sărac decât ești în realitate. Mulți oameni înstăriți trăiesc cu sentimentul de „lipsă” financiară, indiferent de realitatea obiectivă.

90% dintre britanicii care câștigă peste 100.000 de lire sterline anual nu se consideră „bogați”, deși acest venit îi plasează în top 4% al celor mai bogați din țară. Mulți cred că ar avea nevoie de un venit mediu de 724.000 de mii de lire anual pentru a se „simți” cu adevărat bogați.