
- Un studiu făcut în România arată că temele pentru acasă ajută elevii.
- Temele sunt eficiente dacă sunt puține și punctuale.
- Elevii care au făcut teme la Română au avut o creștere a cunoștințelor.
- Citirea unui text nu a îmbunătățit înțelegerea mesajului.
- Și elevii care au primit teme la matematică au înregistrat o îmbunătățire.
- Elevii au performat și cu un volum mai mic de exerciții.
Hai, la școală, avem de toate – ore, note și teme. Ce teme ai de făcut pentru mâine? Cât de eficiente sunt până la urmă exerciții pentru acasă? Sunt bune, dacă sunt puține și gândite cu grijă. Acesta este rezultatul unui studiu pe 300 de elevi de la noi din țară, de clasa a III-a. Jumătate dintre ei au primit teme la română, iar jumătate, la matematică.
Elevii care au făcut teme la Limba română, după 80 de zile de studiu, au avut o creștere mare a cunoștințelor generale. Chiar și așa, în ceea ce privește cititul, elevii din acest grup nu au arătat o evoluție în ceea ce privește ințelegerea textului. Concret, alfabetizarea elevilor este un proces de durată, care necesită mai mult decât niște teme date acasă.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
În ceea ce îi privește pe elevii cu exerciții la matematică, și la ei s-a văzut o îmbunătățire, dar există un DAR. Cei mai mulți dintre elevi au ajuns la performața maximă cu doar o foia de exerciții rezolvate în 20 de minute. Ceea ce arată că elevii nu au nevoie de pagini fără număr de probleme și exerciții ca să performeze.
Rezultatele parțiale ale acestui studiu ne arată că un volum mic de teme pentru acasă poate produce efecte substanțiale dacă aceste teme sunt construite cu grijă. Cu toate acestea, nu trebuie să supraestimăm impactul temelor pentru acasă asupra performanței școlare ale elevilor, pentru că aceste efecte nu pot fi generalizate asupra tuturor competențelor.
Partenerii noștri