
- Mâncarea tradițională din Coreea de Sud, kimchi, se va găsi mai greu.
- Varza cu care e preparat kimchi nu se mai găsește din cauza căldurii.
- Bucătarii înlocuiesc varza Napa cu murături sau ceapă.
Căldură mare moncher, așa că vei bea mai multă apă, dar nu vei mai mânca ce vrei.
E o dramă uriașă în Asia pentru că una din mâncărurile tradiționale din Coreea de Sud, kimchi, se va găsi din ce în ce mai greu. Kimchi se prepară din varză murată, dar varza Napa, ingredientul principal suferă din cauza temperaturilor inalte – ea se cultivă la munte, unde temperatura nu trece de 25 de grade.
TOP ARTICOLE
- Ministerul Sănătății din Franța pregătește spitalele de război. Estimările prevăd între 10.000 și 50.000 de pacienți
- WhatsApp lansează Writing Help, un asistent A.I. pentru mesaje. Inteligența Artificială rescrie textele în stil profesional, amuzant sau suportiv
- Taco Bell testează A.I. vocal în peste 500 de drive-through-uri. Până acum, clienții se plâng de erori și timpi de așteptare
Anul trecut s-au cultivat 4.000 de hectare, dar în 2030 va mai fi loc doar de 40 de hectare, prevăd specialiștii. Scade și cantitatea, dar și calitatea. Singurul lucru care va crește când e vorba de kimchi, va fi cu siguranță, prețul.
Bucătarii lucrează la alternative. În loc de varză Napa folosesc murături din ridichi, castraveți sau ceapă, Dar nu e același lucru.
Partenerii noștri