
- YouTube a fost peste Disney, HBO sau Netflix la vizionări.
- Veniturile YouTube pentru acest an le-ar putea depăși pe cele ale Disney.
- Companiile de streaming au pus ochii pe starurile de pe YouTube.
- Mr. Beast a primit un show pe Amazon Prime.
- YouTube este concurat de platforme precum TikTok, Instagram, Netflix și Spotify.
Lovitură de teatru pentru lumea actorilor. YouTube-ul amenință dominația Hollywood-ului și a platformelor de streaming și a ajuns forța dominantă pe scena media globală, scrie BBC.
Cifrele vorbesc de la sine. În februarie anul acesta, americanii au folosit televizoarele mai mult pentru a urmări YouTube decât orice alt serviciu – mai mult decât Disney, HBO sau chiar Netflix. Mai mult, estimările de acum indică faptul că veniturile YouTube vor depăși până la finalul anului cele ale întregii companii Walt Disney – incluzând filmele, parcurile tematice și tot restul imperiului media.
În încercarea de a nu rămâne în urmă, Hollywood-ul și companiile de streaming împrumută rețeta creatorilor online. Figuri celebre de pe YouTube, precum Mr. Beast sau Cocomelon, încep să primească propriile show-uri pe platforme tradiționale precum Amazon. Producătorii au acceptat că că nu pot forța noile vedete în tipare vechi, ci trebuie să le amplifice stilul original. Așa că, de exemplu, show-ul lui Mr. Beast este o extensie a ceea ce deja face pe canalul său – doar la o scară mai mare și cu bugete uriașe.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
- Florian Ciorgodă a scris „Codul Penal în fabule”. Fostul judecător a pus articolele de lege în versuri
YouTube rămâne de neatins în condițiile în care comepetiția vine de peste tot: TikTok, Instagram, Netflix, Spotify. Platforma are câteva atuuri imbatabile: este gratuit, global, și ușor de accesat inclusiv în piețele mai sărace, unde Netflix de exemplu are un public restrâns.
Vedem deja emisiuni nescriptate cu bugete de milioane de dolari, dar și un început timid de conținut scenarizat. Totuși, odată cu această abundență și fragmentare, se rupe ideea de „monocultură” – acel sentiment că toți urmărim același lucru. Chiar dacă uneori apar momente colective (ca lansarea filmului „Barbie” sau turneul Taylor Swift), lumea media este tot mai împărțită, iar YouTube pare să fie catalizatorul acestei noi ere.
În plus, YouTube a reușit să evite în mare parte și reglementările stricte care au vizat alte platforme precum Meta sau TikTok. Fiind perceput ca o combinație între rețea socială, platformă media și motor de căutare, a fost greu de încadrat într-o categorie legislativă clară.
Partenerii noștri