STUDIU: Ouăle cresc riscul de boli de inimă. O jumătate de ou pe zi, timp de 17 ani, crește riscul de deces cu 8%

  • Ouăle pot crește riscul de boli cardiovasculare și deces.
  • O jumătate de ou pe zi, timp de 17 ani, crește riscul de deces cu 8%.
  • Ouăle, carnea și produsele lactate pot crește riscul de deces cu 18%.

Dacă pui și ouă în farfuria de la micul dejun, inima ta nu prea e mulțumită cu ce mănânci. Fiecare jumătate de ou mâncată zilnic timp de 17 ani îți crește riscul de boli cardiace cu 6% și pe cel de deces cu 8%, conform unui studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea Northwestern din Chicago, citat de The Economic Times.

Vinovatul este colesterolul pe care îl au ouăle, iar dacă adaugi la masă și carne sau produse lactate, riscul de boli cardiace și deces crește până la 18%. Ca să ajungă la această concluzie, cercetătorii au studiat aproape 30.000 de americani care consumă, în medie, 3-4 ouă pe săptămână.

Dar ouăle nu sunt nici pe departe cea mai mare problemă pentru sănătate. Alcoolul, drogurile și sinuciderile i-au făcut pe cercetători să ne avertizeze că suntem în mijlocul unei crize care omoară tot mai mulți tineri. Chiar dacă avem cea mai mare speranță de viață din istorie, numărul tinerilor între 20 și 39 de ani care mor a crescut constant încă din 2011. America de Nord și Europa sunt cele mai afectate continente.