- Bărbații care se conformează normelor tradiționale mănâncă mai multă carne.
- Produsele vegetale sunt considerate pline de chimicale.
- Grupul de prieteni influențează ce mănâncă bărbații.
Ești bărbat dacă mănânci carne de trei ori pe zi. Friptura a devenit testul suprem de masculinitate, iar legumele – o amenințare la identitate.
Un studiu de la University of Bath arată că masculinitatea tradițională vine la pachet cu friptura în sânge. Cei 1.072 de bărbați britanici chestionați consumă mai multă carne roșie și pui, și sunt mai puțin dispuși să renunțe la produse de origine animală.
TOP ARTICOLE
- Tot mai multe branduri mari adoptă campanii anti‑Inteligență Artificială. Heineken și Aerie sunt cele mai recente care s-au alăturat curentului
- Tinerii sub 27 de ani nu mai vor filme cu scene sexuale sau drame. Ce conținut consumă cel mai des Generația Z
- Microdramele din China cuceresc acum publicul din SUA. Episoadele de 2 minute fac mai multe vizualizări ca HBO Max
Carnea e văzută ca simbol de putere, control și tradiție. Bărbații se simt obligați să aleagă friptura, mai ales în fața unei salate. Dar decizia nu vine doar din stomac, ci și din cercul de prieteni. Cei care vor să devină vegetarieni spun că ar trebui să își schimbe anturajul.
Cercetătorii concluzionează că masculinitatea tradițională e o barieră reală pentru tranziția la o dietă bazată pe plante. Pentru mulți bărbați, a renunța la carne înseamnă a-și pune la îndoială identitatea.
Partenerii noștri


