Italia combate șoarecii cu otravă cu aromă de prosecco. Ce alte arome are „bucătăria cu stele Michelin pentru șobolani”

  • Italienii folosesc otravă de șoareci cu aromă de prosecco.
  • Orașul Treviso are peste 800.000 de șoareci.
  • Mayer Braun face otrăvuri de șoareci personalizate pentru fiecare oraș.
  • Londonezii au scăpat de șoareci cu otravă cu aromă de untură.
  • New York folosește otravă de șoareci cu aromă de popcorn.

Italienii nu se mai joacă de-a șoarecele și pisica. Se pun la băut cu rozătoarele, pe principiul „bei aici și mori acasă.”

Pentru că are peste 800.000 de șoareci de care nu mai reușește să scape, orașul Treviso a venit cu o soluție ingenioasă – folosește otravă de șoareci cu aromă de… prosecco. Toată ideea pleacă de la faptul că șoarecii sunt atrași de resturile lăsate în urmă de oameni, care diferă de la regiune la regiune și de la țară la țară. Soluția-minune a venit de la o companie care fix cu asta se ocupă.

Mayer Braun, care e supranumită „bucătăria cu stele Michelin pentru șobolani”, face otrăvuri personalizate. Pe londonezi i-a scăpat de șoareci cu otravă cu aromă de untură, în America Mayer Braun a folosit aromă de popcorn, iar în Dubai carnea a fost preferata șoarecilor.

Orașele care au adoptat metoda au raportat rezultate promițătoare, cu o reducere semnificativă a populațiilor de șoareci. În Londra, de exemplu, metoda cu otrava aromată a dus la o scădere vizibilă în numărul rozătoarelor, iar oficialii de la Treviso speră la un succes similar.

Pe lângă utilizarea otravii personalizate, orașele iau în considerare politici integrate de gestionare a dăunătorilor, precum educația populației în privința păstrării curățeniei și a depozitării corecte a deșeurilor alimentare. Aceste măsuri, combinate cu tehnologia Mayer Braun, pot oferi o soluție durabilă.