- Nemții au cerut guvernului să plafoneze prețul la kebab.
- Românii au consumat 1.640 de tone de kebab în 12 luni.
- Durumul a fost cel mai comandat tip de kebab în România.
Ne-am luat adio de la fabrici și uzine, dar trăim bine cu shaorma la lipie! De Ziua Kebab-ului, România nu taie tort, ci foaie de DURUM. Și nu suntem singurii!
Prețul nu e o problemă, chiar dacă s-a dublat în ultimii 5 ani. Azi, un meniu complet cu cartofi și suc ajunge la 57 de lei, deși în 2020 era doar 30.
În Germania, s-a lăsat cu scandal din cauza creșterii rapide a prețului la kebab. Acolo a ajuns în unele orașe a ajuns la 10 euro, față de 4 euro cu doar doi ani în urmă. Nemții au început o adevărată dezbatere națională și au cerut guvernului să plafoneze prețul. Au propus un maxim de 4,90 euro pentru adulți și 2,90 euro pentru tineri. Propunerea, însă, a rămas doar o dorință neîndeplinită.
TOP ARTICOLE
- Ministerul Sănătății din Franța pregătește spitalele de război. Estimările prevăd între 10.000 și 50.000 de pacienți
- Taco Bell testează A.I. vocal în peste 500 de drive-through-uri. Până acum, clienții se plâng de erori și timpi de așteptare
- WhatsApp lansează Writing Help, un asistent A.I. pentru mesaje. Inteligența Artificială rescrie textele în stil profesional, amuzant sau suportiv
În Germania se consumă anual peste 1,3 miliarde de porții, iar vânzările aduc 7 miliarde de euro pe an.
La noi, durumul rămâne cel mai căutat – a avut o creștere de peste 30% față de anul trecut. Kebab-ul cu brânză s-a dublat. Iar crispy-ul a prins aripi – cererea a crescut cu 15%.
Vinerea e noua duminică – atunci sunt cele mai multe comenzi. Bucureștiul conduce topul „shaormarilor”, urmat de Suceava și Pitești.
Partenerii noștri