
- Evantaiele au fost și ele metode de a transmite mesaje romantice.
- Emoticoanele au devenit noul limbaj folosit de îndrăgostiți.
- Florile, evantaiele, hainele au fost, în istorie, limbaje secrete ale iubirii.
- În epoca victoriană, aranjamentele florale erau scrisori de dragoste.
Priviri, flori, mesaje… Sunt câteva dintre metodele prin care flirtăm, prin care ne exprimăm afecțiunea. Dar, în epoca online, cât mai e flirt, și cât mai e algoritm? De-a lungul istoriei, oamenii au găsit mereu limbaje mai mult sau mai puțin subtile pentru a-și comunica iubirea, arată o analiză BBC.
În epoca victoriană, de exemplu, limbajul florilor, cunoscut sub numele de floriografie, a permis îndrăgostiților să comunice mesaje secrete prin alegerea și aranjarea florilor. Fiecare floare și culoare avea o semnificație specifică. Această formă de comunicare era esențială într-o societate puritană, în care exprimarea directă a emoțiilor era adesea descurajată.
TOP ARTICOLE
- Google crește creativitatea individuală, dar reduce soluțiile noi. Cum schimbă internetul modul de gândire
- Trump a amânat introducerea tarifelor de import până pe 1 august: „Bani mulți vor începe să intre pe 1 august”
- Prințul Emmanuel al Belgiei a dezvăluit că are o carieră secretă. Cu ce se ocupă moștenitorul Casei Regale
Alte forme de exprimare non-verbală, cum sunt gesturile discrete, contactul vizual și modul de a purta anumite accesorii, au fost și sunt utilizate pentru a semnala interesul romantic. În urmă cu două secole, de exemplu, evantaiele doamnelor erau adevărate chaturi romantice.
În epoca online, limbajul secret al iubirii s-a adaptat, iar limbajul secret al iubirii face apel acum la emoticoane. Astfel, emoji-urile pot fi considerate o continuare modernă a floriografiei pentru că sunt cele care permit exprimarea subtilă a emoțiilor și intențiilor în comunicarea digitală.
Partenerii noștri