
- Capri are cea mai mare densitate turistică din Italia.
- Capri e vizitată de 50.000 de turiști în fiecare zi.
- Autoritățile din Capri vor limita accesul la Faraglioni în 2026.
- În 2026, turiștii vor merge doar cu bărci cu vâsle să vadă Faraglioni.
- Grupul Faraglioni e format din 3 stânci aflate în Marea Tireniană.
Insula Capri a ajuns să fie mai vizitată decât marile orașe istorice din Italia – precum Roma, Veneția sau Florența. 50 de mii de turiști ajung zilnic pe insula Capri, iar autoritățile au ridicat steagul roșu: „Vrem să punem capăt turismului sălbatic”.
De anul viitor, administrația locală și Ministerul Mediului vor limita accesul la una dintre cele mai simbolice zone ale insulei: Faraglioni, adică celebrele stânci emblematice – Stella, Faraglione di Mezzo și Faraglione di Fuori – care ies din Marea Tireniană. Turiștii pot ajunge acolo doar cu bărcile sau pot fi văzute de pe insulă, din mai multe puncte panoramice. În 2026, zona va putea fi vizitată doar cu bărci cu vâsle sau prin înot.
TOP ARTICOLE
- Ministerul Sănătății din Franța pregătește spitalele de război. Estimările prevăd între 10.000 și 50.000 de pacienți
- WhatsApp lansează Writing Help, un asistent A.I. pentru mesaje. Inteligența Artificială rescrie textele în stil profesional, amuzant sau suportiv
- Taco Bell testează A.I. vocal în peste 500 de drive-through-uri. Până acum, clienții se plâng de erori și timpi de așteptare
Capri va fi adăugată la cele 52 de zone protejate existente în Italia. Insula va beneficia de fonduri speciale, supraveghere și reglementări specifice. Scopul este găsirea unui echilibru între protecția mediului și sustenabilitatea economică a insulei.
Autoritățile vor să promoveze un turism de calitate, mai lent, nu atât de agresiv, care să valorifice frumusețea insulei într-un mod durabil. În ultimii ani numărul turiștilor a crescut cu 24% – adică 3 milioane de turiști pe an vizitează Capri. 91% dintre vizitatori sunt turiști de o zi, iar activitățile principale sunt plimbările, admirarea peisajelor, selfie-urile și consumul ocazional de înghețată – arată un studiu făcut de economistul Antonio Preiti de la Universitatea din Florența.
Partenerii noștri