
- Tinerii cu vârste curpinse între 13 și 28 de ani nu suportă liniștea.
- Sondaj Talker Research: generația Z,13 și 28 de ani, este cea mai afectată.
- Tinerii ascultă în permanență muzică, podcasturi sau sunete ambientale.
- 49% dintre tineri se chinuie să doarmă în liniște completă.
- 2 ore de liniște pe zi pot stimula creșterea de noi celule cerebrale.
Generația tânără rescrie regulile. Liniștea nu mai e de aur. Din contră, e inconfortabilă, provoacă panică și anxietate. Cei mai afectați sunt tinerii din generația Z, cu vârste curpinse între 13 și 28 de ani, arată un sondaj Talker Research, scrie Hypefresh.
Clipele de liniște sunt eliminate cu ajutorul televizorului, prin muzică, podcasturi sau prin sunete ambientale. Și noaptea riscă să devină albă fără puțin „white noise”. 49% dintre tineri se chinuie să doarmă în liniște completă. 80% au nevoie de zgomot alb pe fundal ca să se odihnească. Liniștea poate dăuna grav și relației de cuplu.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
Pauzele în conversație creează disconfort și speculații, iar partenerii pot avea nesiguranțe legate de acceptare sau respingere. Tăcerea socială este un semn al unor emoții reprimate, explică psihologul Joaquin Mateu Mollá.
Liniștea e totuși mană cerească. Două ore de liniște pe zi pot stimula creșterea de noi celule cerebrale în hipocamp,regiunea creierului responsabilă de memorie, învățare și reglarea emoțiilor. Liniștea ajută la regenerarea creierului: anumite celule nervoase se activează în absența sunetului, arată un studiu făcut la Universitatea Duke.
Partenerii noștri