- În meniuri apare mini-cocktail-ul, băuturi cu cantități pe jumătate.
- Milioane de americani au renunțat la alcool de când iau Ozempic.
- Pastilele pentru slăbit diminuează pofta de mâncare și alcool.
Cocktailurile intră la apă. Chiar dacă sunt făcute în continuare ca la carte, după rețete de sute de ani, băuturile trec printr-o revoluție… cantitativă. În barurile și restaurantele din New York au apărut „cocktailurile Ozempic„, special făcute pentru cei cu stomacurile micșorate și pentru noile generații, care sunt mult mai atente cu sănătatea lor, scrie The New York Post.
„Când au apărut prima dată cocktailurile populare și astăzi, acum mai bine de 100 de ani, oamenii beau câte 3 la o masă, în pahare uriașe, cu cât mai mult alcool. Milenialii și cei din generația Z vor ca băuturile să fie cât mai slabe sau chiar să nu aibă alcool deloc, dar vor în continuare calitatea și gustul rețetelor tradiționale”, explică Jason Hedges, omul responsabil cu meniurile de băuturi la un faimos hotel din Manhattan.
TOP ARTICOLE
Datorită acestui trend către cumpătare, meniurile au început să conțină acum mini-cocktailuri, care respectă rețeta originală dar sunt servite în porții înjumătățite, și costă în medie 10 dolari. Nu doar tinerii beau mai puțin, explică specialiștii. Milioane de americani au renunțat la alcool de când cu medicamentele pentru slăbit, precum Ozempic sau Mounjaro, care taie nu doar pofta de mâncare, ci și pe cea de alcool. Anul trecut, 1 din 8 americani luau astfel de pastile de slăbit.
Partenerii noștri