- Cele mai frecvente motive ale înstrăinării sunt divorțurile sau moștenirile.
- Mulți bunici britanici sunt presați să ofere bani nepoților în schimbul vizitelor.
- Guvernul promite din 2018 acces legal pentru bunici la nepoții lor.
Copilăria petrecută la bunici e de domeniul trecutului, din vremea când era… bunica fată! Acum, cadourile făcute de bunici nepoților pot fi considerate… hărțuire! Așa stau lucrurile în Marea Britanie, unde aproximativ două milioane de bunici au fost privați de legătura cu nepoții lor, iar uneori, gesturi simple precum trimiterea unor cadouri sunt considerate hărțuire. În prezent, bunicii nu au un drept legal automat de a-și vedea nepoții, iar demersurile în instanță sunt costisitoare și dificil de impus.
Motivele acestor înstrăinări variază: divorțuri, abuzuri sau decesul unui părinte, dar cel mai frecvent, conflictele de familie duc la ruperea legăturilor. Adesea, apariția unui nou partener sau problemele legate de bani și control în familie tensionează relațiile cu bunicii.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- Hotelul Mining Exchange din SUA te primește cu cristale energetice: De ce ședințe se bucură oaspeții
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
Fenomenul este amplificat de faptul că mulți bunici sunt presați să ofere sprijin nelimitat, temându-se că altfel vor fi excluși din viața nepoților. Astfel, bunici care au oferit împrumuturi substanțiale sau au cedat bunuri în favoarea copiilor lor, au fost apoi abandonați și marginalizați.
În ciuda faptului că problema a fost recunoscută la nivel parlamentar în 2018, legislația nu a fost modificată pentru a proteja relațiile dintre bunici și nepoți.
Partenerii noștri