- Ucraina și America lucrează la un acord privind mineralele rare.
- Ucraina vrea o prezență puternică a companiilor americane.
- Trump: Dacă Zelenski se retrage din acord va avea mari probleme.
- Ministrul de externe german atrage atenția asupra păcălelilor lui Putin.
- Baerbrock: Să nu ene lăsăm antrenați în tacticile de întârziere ale lui Putin.
- Putin l-a supărat pe Trump când a vorbit de legitimitatea lui Zelenski.
- Trump amenință că va pune taxe suplimentare pe petrolul rusesc.
Acordul „Noi vrem pământ” intră într-o nouă fază. Ministrul ucrainean de externe, Andrii Sybiha, spune că Ucraina va colabora cu Statele Unite ca să ajungă la un acord reciproc acceptabil privind mineralele.
O rundă de consultări cu partea americană a avut deja loc. Ucrainenii vor o prezență puternică a companiilor americane, care ar contribui la securitatea țării.
Zelenski a spus că nu va accepta un acord care ar amenința integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, ceea ce l-a deranjat pe Trump. Ajunsă la Kiev, ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock, spune că Trump n-ar trebui să se lase păcălit de tergiversările lui Putin. Și că îi va atrage atenția oficial la viitoarea reuniune a miniștrilor de externe ai țărilor NATO, care va avea loc joi și vineri, la Bruxelles.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
Kremlinul anunță că rușii și americanii caută în continuare soluții de pace, chiar dacă Trump spune că e foarte supărat pe Putin pentru că a pus în discuție legitimitatea lui Zelenski și a vorbit despre o nouă conducere în Ucraina. El a amenințat chiar cu taxe suplimentare pe petrolul rusesc. Deși se consideră un peacemaker, Trump ia în calcul reluarea testelor nucleare americane după mai bine de 30 de ani. O mișcare care ar putea genera o reacție în lanț a celorlalte puteri nucleare ale lumii, avertizează comunitatea științifică.
Din 1945, când a fost detonată prima bombă nucleară, au avut loc peste 2.000 de teste atomice pe Pământ sau la limita spațiului cosmic. De la Acordului Internațional de Interzicere Completă a Testelor Nucleare din 1996, o singură țară a mai făcut teste nucleare, Coreea de Nord.
Partenerii noștri