
- Mulți producători renunță la vița de vie și cultivă legume sau măslini.
- Studiu: Tinerii nu mai gustă vinruile pentru că nu mai socializează.
- Tinerii de până în 30 de ani sunt afectați de o epidemie de singurătate.
- 8 din 10 tineri de până în 30 de ani s-au simțit singuri în ultimul an.
Adevărul din vin e unul trist: tinerii nu mai gustă vinurile ca generațiile mai vechi! Valoarea podgoriilor a scăzut semnificativ în ultimul an din cauza ofertei excedentare de vin şi a scăderii consumului global.
Financial Times scrie că unii producători de vinuri sunt atât de descurajaţi încât trec de la cultivatul viei la legume sau chiar plantaţii de măslini.
Unii ajung să-și cedeze terenurile pentru proiecte de panouri solare. Multe regiuni viticole-cheie din întreaga lume se confruntă cu această scădere. În Napa Valley din California, valorile au scăzut cu 15%, iar Barossa Valley din Australia şi Côtes du Rhone din Franţa au înregistrat o scădere de 10% a preţurilor podgoriilor.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- Hotelul Mining Exchange din SUA te primește cu cristale energetice: De ce ședințe se bucură oaspeții
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
Motivul principal este că tinerii – mai ales cei de până în 28 de ani – nu mai beau vin. În Franţa, Generaţia Z bea aproximativ jumătate din cantitatea de vin pe cap de locuitor în comparaţie cu generaţia milenialilor. Iar asta se întâmplă pentru că tinerii nu mai socializează.
Un studiu GWI despre obiceiurile de consum arată că singurătatea e o mare problemă printre tineri.
8 din 10 respondenţi de până în 28 de ani s-au simţit singuri în ultimele 12 luni, un contrast puternic faţă de doar 45% dintre cei cu vârste peste 60 de ani.
Partenerii noștri