- Copiii care nu mănâncă pește au un comportament social sub medie.
- Universitatea din Bristol arată că peștele dezvoltă funcția cognitivă.
- Omega-3, seleniul și iodul ajută la dezvoltarea creierului.
Nicio masă fără pește, asta-i cea mai bună veste…și pentru părinți și pentru copii. Puștii care mănâncă des pește și fructe de mare au mai multe șanse să fie niște persoane prietenoase și altruiste.
Cercetătorii de la Universitatea din Bristol, Anglia, au studiat efectele peștelui pe 6.000 de copii și au descoperit că are un rol important în dezvoltarea creierului și în funcția cognitivă. Iar acest lucru se datorează acizilor grași omega-3, seleniului și iodului.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
- Florian Ciorgodă a scris „Codul Penal în fabule”. Fostul judecător a pus articolele de lege în versuri
„Dovezile noastre de a lega consumul de pește la copii cu cea mai bună dezvoltare comportamentală sunt clare și recomandăm cu tărie părinților să ofere cel puțin două porții de pește pe săptămână”, spune Caroline Taylor, cercetător la Universitatea Bristol.
Potrivit studiului, copiii care nu au mâncat pește au dezvoltat un comportament social sub medie. Serviciul de Sănătate britanic recomandă cel puțin două porții de pește pe săptămână, inclusiv una de pește gras, cum ar fi somonul, macroul sau sardinele.
Partenerii noștri