
- Un bărbat a obținut despăgubiri după ce a dat în judecată un lanț de cinematografe pentru difuzarea excesivă de reclame înaintea unui film.
- Instanța a sancționat cinematograful pentru difuzarea a 25 de minute de reclame înaintea unui film, fapt care a dat peste cap programul clientului.
- Reclamantul a primit peste 300 de dolari despăgubiri, în urma procesului.
Timpul chiar înseamnă bani. Un client al unui cinematograf n-a mai avut răbdare cu reclamele difuzate înainte de film. A dat în judecată cinematograful pentru cele 25 de minute de reclame care i-au întârziat filmul și i-au stricat programul. A mers în instanță și a câștigat, potrivit United Press International.
Abhishek M.R., un bărbat de 31 de ani din Bengaluru, India, a mers la cinema pentru a vedea un film programat să se termine la ora 18:30. În realitate, s-a terminat abia la 19:00. Motivul? Două anunțuri de interes public și 17 reclame difuzate înaintea filmului. Din cauza întârzierii, Abhishek a ratat un apel de serviciu important. Așa că a dat în judecată lanțul de cinematografe pentru „practică comercială neloială”.
Protecția Consumatorilor din Bengaluru i-a dat dreptate. Tribunalul a decis că reclamele excesive reprezintă o pierdere de timp pentru spectatori și a obligat operatorul să îi plătească despăgubiri de aproximativ 230 de dolari, plus cheltuielile de judecată de 90 de dolari. În plus, compania a fost amendată cu aproximativ 1.200 de dolari pentru această practică.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
- Florian Ciorgodă a scris „Codul Penal în fabule”. Fostul judecător a pus articolele de lege în versuri
Reclamele excesive sunt sancționate
„Într-o eră în care timpul este la fel de valoros ca banii, spectatorii nu ar trebui să fie obligați să piardă 25-30 de minute privind reclame pe care nu le-au solicitat. Oamenii cu programe stricte nu își permit să piardă timp inutil”, a precizat instanța.
Lanțul de cinematografe se apără și spune că este obligat de lege să difuzeze anunțuri de interes public. Dar tribunalul a constatat că majoritatea spoturilor erau reclame comerciale, nu anunțuri informative.
Decizia ar putea avea efecte și asupra altor cinematografe, obligându-le să revizuiască politica de difuzare a reclamelor. Abhishek speră ca verdictul să fie un semnal de alarmă pentru companiile care ignoră timpul clienților.
Partenerii noștri