România are, pentru prima dată, o echipă de măcelari care va participa la World Butchers’ Challenge

România are, pentru prima dată, o echipă de măcelari care va participa la World Butchers’ Challenge
  • România va participa, în premieră, la World Butchers’ Challenge.
  • 12 măcelari fac parte din echipa României pentru WBC 2025.
  • Măcelarii români s-au antrenat pe 6 tone de carne.
  • 120 de ore de antrenament au strâns cei 12 măcelari români.
  • La WBC 2025 participă măcelari din 14 țări.
  • Se punctează eficieța tranșării și estetica produsului final.

În cuțite să ne duelăm – România are, pentru prima dată, o echipă de măcelari care va participa la World Butchers’ Challenge.

12 măcelari aleși de la cele mai bune carmangerii din România vor merge la finalul lunii la Paris, să arate lumii că știu să taie bine, dar și să promoveze meseria de măcelar. S-au antrenat pe 6 tone de carne dar și pe câteva zeci de kilograme de legume, condimente sau verdețuri. În total au strâns peste 120 de ore de antrenamente care au simulat în totalitate condițiile de concurs.

Pe parcursul antrenamentelor, echipa și-a adaptat modul de lucru pentru a îndeplini criteriile exigente ale competiției, care vizează nu doar colaborarea și coeziunea echipei, ci și abilitățile de gestionare a timpului, menținerea unui standard ridicat de igienă, precum și siguranța în utilizarea echipamentelor și mașinilor.

De asemenea, măcelarii s-au concentrat pe precizia în tranșare și minimizarea pierderilor, respectând principiile unei procesări eficiente a cărnii. Un alt aspect esențial a fost crearea unor produse cu valoare adăugată, bine prezentate și comercializabile, care să evidențieze atât creativitatea echipei, cât și respectarea temei alese pentru concurs. Toate preparatele rezultate în urma antrenamentelor au fost donate către diferite ONG-uri din Cluj care asigură masa pentru persoane din medii defavorizate.