- Corendon Airlines introduce meniul cu kebab de la 1 ianuarie.
- Meniul de 10 euro va fi disponibil la cursa Germania – Turcia.
- Atilay Batu, director general: „Clienții să se simtă ca acasă”.
- Turcia și Germania s-au certat în 2024 pe tema doner kebab.
- Turcia vrea ca doner kebab să fie specialitate tradițională.
- Germania nu e de acord să i se spună cum trebuie făcut kebabul.
De acum nu mai contează dacă zbori la business sau la economic. Indiferent ce alegi, zborul va fi… cu de toate. O companie aeriană din Turcia anunță că doner kebab va fi în meniu pentru călători de la 1 ianuarie. Momentan, doar în zborurile din Germania spre Turcia. Corendon Airlines promite clienților o experiență completă – kebabul e însoțit de băutura cunoscută, Ayran, la meniu care va costa 10 euro, scrie MSN.
Cum s-a ajuns aici? Șeful companiei explică: „Ne-am întrebat: ce mănâncă oamenii din Germania cel mai mult? Kebabul iese în evidență. Noi vrem clienții să se simtă ca acasă atunci când sunt la bord”, a explicat Atilay Batu, directorul general al companiei aeriene. Mișcarea poate reaprinde însă și un alt conflict – cel legat de originea kebabului.
TOP ARTICOLE
- Ministerul Sănătății din Franța pregătește spitalele de război. Estimările prevăd între 10.000 și 50.000 de pacienți
- Taco Bell testează A.I. vocal în peste 500 de drive-through-uri. Până acum, clienții se plâng de erori și timpi de așteptare
- WhatsApp lansează Writing Help, un asistent A.I. pentru mesaje. Inteligența Artificială rescrie textele în stil profesional, amuzant sau suportiv
Anul acesta, în aprilie, Turcia a cerut la Comisia Europeană ca doner kebabul să fie recunoscut ca specialitate tradițională garantată. Astfel, ar fi implementate restricții cu privire la modul de preparare. Germania s-a opus: „Dönerul aparține Germaniei. Fiecare ar trebui să decidă singur cum este preparat și consumat aici”
Partenerii noștri