
- Social media afectează foarte mult sănătatea mentală a tinerilor.
- Adolescenții europeni au comportament problematic din cauza social media și video games.
- Natasha Muscat, doctor la OMS, a făcut sugestia la Forumul European al Sănătății, din Austria.
Pentru o viață sănătoasă, consumați cât mai puțin telefon sau chiar deloc. Este avertismentul pe care îl primim de ani de zile de la specialiști. Natasha Muscat, doctor la Organizația Mondială a Sănătății, vine cu o nouă propunere către autorități: impuneți limite de vârstă, prețuri controlate și zone unde accesul la device-uri este interzis. Sugestia lui Muscat vine în contextul în care social media afectează tot mai mult sănătatea mentală a tinerilor. Ea le sugerează guvernelor să se inspire din alte domenii ale sănătății publice, unde campaniile de prevenire a dependențelor au funcționat.
„Ar trebui să ne gândim unde este potrivită folosirea device-urilor și unde nu, așa cum fumatul a fost interzis în anumite zone”, spune Natasha Muscat.
OMS arată o accentuare a comportamentului neadecvat, asemănător adicției, în rândul adolescenților europeni, care se joacă online și care stau mult pe social media.
TOP ARTICOLE
- Iranul vrea să își crească bugetul pentru apărare cu 200%. Generalul Reza Ashtiani: „Putem ține un război de 10 ani”
- Generația Z răspunde la telefon, dar nu spun „Bună ziua”. Tinerii spun că este datoria celui care sună să vorbească primul
- Marea Britanie introduce lecții anti-misoginie în programa școlară de educație sexuală
10% dintre tineri, în special fetele, spun că le este greu să se controleze și să nu stea pe social media.
Iar 12% dintre adolescenții europeni se joacă video games în exces, până la punctul în care sănătatea le este pusă în pericol.
Partenerii noștri