- Harvard renunță la declarațiile profesorilor legate de diversitate.
- Profesorii trebuia să arate că participă în proiecte de incluziune.
- Universitatea ia decizia după mai multe scandaluri legate de admitere.
- Profesorii cer demisia consiliului de administrație al universității.
A fi corect sau a nu fi corect politic – aceasta e întrebarea – inclusiv în lumea academică. Universitatea Harvard începe să facă pași înapoi și renunță la exigențe când vine vorba de profesorii cu care lucrează.
Harvardul renunță să angajeze profesori pe baza implicării lor în proiecte de diversitate și incluziune- așa cum începuse de o vreme.
Facultatea de Arte și Științe a decis să nu mai ceară declarația legată de munca depusă de candidați în creșterea comunităților minoritare. Asta după o serie de scandaluri legate de admitere în funcție de rasă, antisemitism și plagiat.
TOP ARTICOLE
- FOTO. TikTok-ul e plin de videoclipuri fără sens făcute cu A.I. Cele mai faimoase sunt cele cu povestea personajului Ballerina Capuccina
- S-a născut primul copil conceput cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Fertilizarea in vitro a fost complet automatizată
- Florian Ciorgodă a scris „Codul Penal în fabule”. Fostul judecător a pus articolele de lege în versuri
În schimb, facultatea s-a gândit că profesorii, care vor să obțină o catedră, trebuie să vină cu propuneri legate de îmbunătățirea comunității academice. Cum era de așteptat, acum profesorii cer demisia întregului consiliu de administrație al universității. Dar Harvard nu e prima universitate care dă startul unui nou trend. Luna trecută, MIT a luat o decizie asemănătoare – pentru toate departamentele sale.
Presiunea asupra universității crește după o serie de scandaluri legate de admitere în funcție de rasă, antisemitism și plagiat.
Citește și
- Carlos Alcaraz trece de Tsitsipas în sferturile de finală de la Paris
- În România, un copil din trei se naște în afara căsătoriei. Prin ce schimbări dramatice a trecut Europa
- Vladimir Putin a început să poarte „vestă antiglonț ascunsă” la evenimentele publice. Ce detalii au fost observate
Partenerii noștri